Haloterapie pentru bolnavii de plămâni într-o salină artificială din Gorj
Pentru bolnavii de plămâni, terapia cu ajutorul aerului salin (haloterapia) este foarte importantă. În comuna Runcu funcționează singura salină artificială din țară. Află cum poți beneficia de tratament.
01 Februarie 2018, 05:33
Salina Artificială de suprafață din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, inaugurată în urmă cu cinci ani, se ridică la standarde înalte de calitate, fiind și unica salină din sistemul sanitar.
Pentru a beneficia de sedinte de haloterapie, persoanele care nu sunt internate la Spitalul de Pneumoftiziologie au nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.
Efectele haloterapiei sunt multiple, între ele regasindu-se : stimularea secretiei bronhiilor si eliminarea sputei, micsorarea obstructiei si a dispneei, tendinta de îmbunatatire a functiei pulmonare; diminuarea procesului infectios-inflamator (raritatea tusei si a sputei expectorate); creste semnificativ concentratia PMN si activarea acestora; activeaza si normalizeaza unii parametri ai sistemului imun; normalizare a parametrilor echilibrului hidroelectrolitic si a functiei mineralocorticoide a glandelor suprarenale si asa mai departe. O sedinta de salinoterapie dureaza 45 de minute. În functie de afectiune, medicul stabileste numarul de sedinte necesar fiecarei persoane, numarul minim fiind 12.
Autor: RAZVAN STOCHITOIU