Patru din cinci locuinţe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale, în România
Doar 20% din cele peste 9,7 milioane de locuinţe din România sunt asigurate în prezent, în condiţiile în care Legea privind asigurarea obligatorie a acestora nu s-a aplicat niciodată în sensul în care a fost scrisă, a afirmat, joi, directorul general al PAID, Nicoleta Radu, la un eveniment de specialitate.
29 Februarie 2024, 16:53
'În România sunt peste 9,7 milioane de locuinţe, dintre care doar 20% sunt asigurate în momentul de faţă. Deci, avem 7,6 milioane de locuinţe care nu sunt asigurate. Practic, patru din cinci locuinţe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale', a spus Nicoleta Radu, la conferinţa 'Quo Vadis 2024 Ediţia a VI-a Provocări în Educaţia financiară din România!'.
Potrivit acesteia, sunt puţini cei care au două, trei sau mai multe locuinţe, 'chiar dacă atunci când ne uităm global foarte mulţi sunt cei care au averi foarte mari'.
'Majoritatea românilor este la o limită mai jos a nivelului financiar. Să nu uităm că există în România case din chirpici în continuare, case din materiale mai puţin rezistente şi, în mod special, pentru această populaţie a fost creată această soluţie de protecţie financiară, pentru cei care nu au neapărat resurse materiale în bănci sau în alte proprietăţi şi pentru cei care, în cazul în care se întâmplă un eveniment nedorit, ar putea rămâne sub cerul liber', a susţinut directorul general al PAID.
În opinia sa, soluţiile acestea sunt benefice şi sunt de ajutor şi autorităţilor, pentru că 'sunt obligate să nu ofere ajutoare pentru reconstrucţie'.