Un parc din Braşov, abia deschis după investiţii de 1 milion de euro, intră în reparaţii
Noul parc deschis sâmbătă în municipiul Braşov, în zona cunoscută sub numele 'La Iepure', amenajat recent printr-o investiţie de peste 1 milion de euro, are nevoie de reparaţii, fapt recunoscut de Primărie, care dă asigurări că toate deficienţele vor fi imputate constructorului.
04 Martie 2024, 12:30
Subiectul a fost ridicat şi de subprefectul Lucian Pătraşcu (PSD) care, într-un comunicat remis presei, a criticat capacitatea conducerii Primăriei Braşov de a superviza procesele de recepţie a proiectelor finanţate din fonduri publice şi a cerut ca cei responsabili 'să răspundă', potrivit Agerpres.
Reacţia subprefectului a venit după ce, încă de duminică, în mediul online au apărut imagini cu pavajul de piatră cubică sărit şi deficienţe la unele amenajări la locurile de joacă pentru copii.
'După doar o zi de la deschidere se dezvăluie o realitate dezamăgitoare - calitatea îndoielnică a lucrărilor. Aleile, în loc să ofere o plimbare lină şi sigură, prezintă pe alocuri defecte evidente. Pavajul este sărit în câteva locuri, fapt ce pune în pericol vizitatorii. În plus, asfaltul pistei de pump truck a fost turnat direct pe nisip, lucru care va duce în foarte scurt timp la degradarea căii de rulare. O asemenea neglijenţă nu poate fi trecută cu vederea. Cei responsabili trebuie să răspundă! Dar poate cel mai trist aspect este absenţa locurilor de joacă pentru copii sub 5 ani. Cum este posibil ca un parc proaspăt inaugurat să nu ofere nici măcar un colţ de joacă pentru cei mai mici dintre noi? Se presupune că o astfel de investiţie, finanţată din bani europeni, să fie complet funcţională la momentul inaugurării. În cazul parcului 'La Iepure', nu doar că s-au ignorat aspectele legate de siguranţă şi durabilitate, dar aproape că s-a şi ratat oportunitatea de a crea un spaţiu cu adevărat valoros pentru braşoveni', a comentat Lucian Pătraşcu.
În replică, la solicitarea presei, Primăria Braşov a precizat, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Toarcea, că reparaţiile necesare vor fi efectuate pe cheltuiala constructorului. Parcul nu se va închide, însă zonele în care se va lucra vor fi semnalizate.
Conform reprezentantului Primăriei Braşov, pavajul ar fi fost distrus de şoferi care au intrat cu maşinile pe acesta în pofida faptului că acest lucru este interzis, însă, deocamdată, nu au fost identificaţi şi, în consecinţă, nici amendaţi.
Sorin Toarcea a precizat că, potrivit contractului, lucrările au o perioadă de garanţie de 3 ani, termen în interiorul căruia constructorul s-a obligat să realizeze reparaţiile necesare. De asemenea, nu-i va fi returnată nici garanţia de bună execuţie, de aproximativ 800.000 de lei pe care a depus-o la momentul participării la licitaţie.
Lucrările de amenajare au costat 7,4 milioane de lei fără TVA, finanţarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile, şi au fost realizate de o asociere de firme braşovene.