Ascultă Radio Antena Satelor Live

Băutura care are grijă de imunitate și de siluetă. Află rețeta!

Acest smoothie se prepară usor și conține unele dintre cele mai valoroase ingrediente naturale, care îți întăresc sistemul imunitar și îți oferă energia zilnică de care ai nevoie. Mai mult decât atât, toate cele patru elemente din care se prepară, au un conținut caloric sărac, ajutând efectiv la arderea grăsimilor.

26 Octombrie 2015, 07:53

Ingrediente :
6 felii ananas
6 felii țelină
3 mere
2-3 cm ghimbir proaspăt

Ananasul conţine bromelină, fibre, fitonutrienti (acid cumaric, acid clorogenic), pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanți și polifenoli (betacaroten). Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai preţios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor.Ananasul are proprietăţi antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive şi are efect revigorant.

Țelina intră în categoria alimentelor cu un conținut caloric negativ, ceea ce înseamnă că atunci când o consumăm, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera. Cu alte cuvinte, includerea țelinei în dietă ne ajută să ardem mai multe calorii decât consumăm. Pe lângă toate aceste substanțe, țelina mai conține și antioxidanți puternici, precum zeaxantină, luteină și betacaroten. Aceștia oferă protecție organismului împotriva a numeroase boli și întăresc sistemul imunitar.

Merele conțin un antioxidant numit quercentină. Studiile recente au descoperit că acest antioxidant poate ajuta la îmbunătațirea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales în situațiile de stres.

Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant și stimulant al sistemului digestiv. Are chiar și proprietăți antivirale și antifungice. Stimuleaza imuni­tatea prin creșterea activității timusului și splinei, precum și producția de fagocite. Acesta este un puternic aliat în curele de slăbire, contribuind la arderea grăsimilor.

Mod de preparare – Suc de ananas, mere, țelină și ghimbir

1. Curățăm ananasul și îl tăiem în felii. Îndepărtăm partea centrală a fiecărei felii de ananas.
2. Curățăm merele, dacă au fost tratate, țelina și ghimbirul.
3. Punem fructele și țelina în storcător și îl acționăm.
4. Bem sucul imediat după preparare.

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
Gastronomie 15 Martie 2024, 10:11

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local

Punctele gastronomice locale le pot aduce venituri familiilor care oferă preparate culinare tradiţionale în cadrul propriei...

 Inspirată de Ivan Patzaichin, o constănţeancă din Saligny a deschis un punct gastronomic local
În farfurie: foie gras
Gastronomie 19 Februarie 2024, 11:48

În farfurie: foie gras

Introducerea lui în dietă vă face adesea să vă simțiți vinovați. Dar nu este adevărat, deoarece lipidele din foie gras au...

În farfurie: foie gras
O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Gastronomie 12 Februarie 2024, 15:54

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov

SlanăFest revine la Braşov, în perioada 15-18 februarie.

O nouă ediţie SlanăFest, la Braşov
Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Gastronomie 23 Decembrie 2023, 10:38

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii

Ingrediente pentru Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii: 1 curcan care cântărește în jur de 3 kg, 1 pahar mic...

Curcan de Crăciun umplut cu roșii și coacăze roșii
Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Gastronomie 30 Noiembrie 2023, 14:40

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?

Pe 30 noiembrie este praznicul Sfântului Andrei. Cinstim memoria Sfântului Andrei cel Întâi Chemat - un predicator creştin,...

Ce ar trebui să se mănânce de Sfântul Andrei?
Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Gastronomie 02 Noiembrie 2023, 15:55

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9...

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin
Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
Gastronomie 14 Septembrie 2023, 09:45

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”

Încep seria celor 4 ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureş, reţete tradiţionale de pe Valea...

Încep atelierele gastronomice din cadrul proiectului "Gust de Maramureş”
"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua
Gastronomie 19 Iulie 2023, 22:51

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua

Plăcinte, grătare pline cu mititei, bulz tradiţional, frigărui şi fripturi, mâncare la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe,...

"Festivalul de Plăcinte şi Merinde", în weekend, pe malul Lacului Noua