Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post
31 Martie 2023, 21:30
Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara organizează în data de 4 aprilie, de la ora 12:30, la gospodăria ucraineană din incinta muzeului, pe Aleea Etniilor, un atelier dedicat gastronomiei tradiţionale cu degustare.
"Activitatea culturală 'Atelier de gastronomie tradiţională ritualică cu degustare, mâncare specifică de post' coincide cu perioada Postului Mare, perioada de asceză premergătoare Paştilor. Postul Mare durează 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor, periodă în care au loc o multime de randuieli tradiţionale pe care vrem să le prezentăm teoretic şi practic prin ateliere de lucru cu tinerii. Se vor prepara bucate de post spre degustare (fasole, varză, grâu, colaci) în colaborare cu prof. Mărioara Pisat de la Liceul Tehnologic 'Spiru Haret' din Timişoara", anunţă organizatorii.
Responsabilul de proiect este muzeograful Aurora Manda, iar sprijinul financiar este oferit de Consiliul Judeţean Timiş.
Sursa: RADOR