Cocoșel de pădure în stil provensal
Ingrediente: 1 căpățână de usturoi, 3 fire de cimbru, 1 legătură de rozmarin, 50 ml ulei de măsline, 1 lingură de sare.
Articol de Simona Lazăr, 12 Aprilie 2024, 12:37
Preîncălziți cuptorul la 180°C (gaz 6). Se asezonează interiorul cocoșelului de pădure cu sare și piper. Se adaugă jumătate din cantitatea de cimbru și 5 crenguțe de rozmarin. Legați-l. Se asezonează exteriorul cu sare și piper. Scoateți cățeii de usturoi, dar nu-i decojiți. Se unge cu ulei o caserolă mare. Așezați cocoșelul de pădure în ea.
Înconjurați-l cu cățeii de usturoi. Acoperiți caserola și introduceți-o în cuptor timp de 2 ore. Scoateți pasărea din caserolă, puneți-o pe o farfurie de servit și păstrați la cald în cuptorul stins, acoperit cu o folie de aluminiu. Cu ajutorul unei spumiere, se îndepărtează cățeii de usturoi.
Așezați cocoșelul de pădure pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie și păstrați la cald. Pregătiți un bol plin cu cuburi de gheață. Turnați zeama rămasă în caserolă într-un bol mare. Așteptați puțin și, cu ajutorul unei linguri, îndepărtați cea mai mare parte a grăsimii care s-a ridicat la suprafață. Turnați într-o cratiță.
Adăugați sucul care a ieșit din cocoșelul de pădure în timp ce acesta se odihnea și încălziți-l ușor. Se toarnă într-o sosieră. Aranjați cățeii de usturoi în jurul acestuia. Se presară cimbru, rozmarin și puțină floare de sare. Se servește fierbinte.