Ascultă Radio Antena Satelor Live

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

Gastronomia este una dintre principalele teme ale Conferinţei Regionale de Turism, care va avea loc la Băile Balvanyos pe 9 şi 10 noiembrie, iar organizatorii au invitat la acest eveniment mai mulţi maeştri bucătari apreciaţi atât în ţară, cât şi peste hotare.

Covasna: Maeştri bucătari, invitaţi la Conferinţa Regională de Turism de la Balvanyos; printre ei - deţinătorul unei stele Michelin

02 Noiembrie 2023, 15:55

Printre aceştia se numără Veres Istvan din Târgu Secuiesc, deţinătorul unei stele Michelin.
'Călătoria sa gastronomică a început în copilărie, în bucătăria bunicii sale şi a continuat în restaurantul părinţilor săi, încheindu-se la renumita şcoală de gătit Ferrandi din Franţa. Cunoştinţele pe care le-a dobândit acolo au fost puse în valoare în multe restaurante prestigioase cu stele Michelin, culminând cu propria sa stea Michelin la Budapesta în 2019. După aceea, dornic de o nouă provocare, s-a înscris la faimosul concurs Bocuse d'Or, cel mai prestigios concurs de bucătari din lume, unde a reprezentat Ungaria', se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.
Organizatorii conferinţei au precizat că îşi propun să pună un accent mai mare pe 'cunoaşterea bucătarilor ca oameni, ca eroi adesea invizibili ai restaurantelor'.
Conferinţa se adresează, în principal, antreprenorilor şi furnizorilor de servicii din domeniul turismului din regiune, respectiv proprietarilor unităţilor de cazare, managerilor de restaurante, agenţiilor de turism şi altor furnizori de servicii, dar şi organizaţiilor de turism locale şi regionale, instituţiilor de învăţământ şi tuturor celor interesaţi să înceapă o afacere în industria turismului.
Reuniunea va oferi celor prezenţi o imagine de ansamblu asupra situaţiei turismului regional şi viitorului acestuia, precum şi posibilitatea de a se pune la curent cu cele mai recente tendinţe, tehnologii şi inovaţii.
La eveniment vor fi prezenţi diverşi specialişti în domeniu din România şi Ungaria, care vor vorbi, printre altele, despre trendurile din domeniul balnear, cultura vinului, digitalizare, artă fotografică şi despre marketing turistic.
Conferinţa este organizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita şi Asociaţia Visit Mureş, iar cei care doresc să participe se pot înscrie până pe 4 noiembrie pe site-ul www.konferencia.ro.

AGERPRES

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 14 Ianuarie 2025, 16:11

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea

Brașovul găzduiește un concept culinar revoluționar „Sub Tâmpa”, un restaurant care aduce în prim-plan tradițiile...

Bucătăria românească nouă: „Sub Tâmpa” îmbină tradiția cu modernitatea
Gastronomie 18 Decembrie 2024, 15:22

Ce-o fi laptele „de șteandru”?

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile...

Ce-o fi laptele „de șteandru”?
Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 16 Decembrie 2024, 16:24

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie

'Carte regală de bucate', ediţia a doua, semnată de Majestatea Sa Custodele Coroanei, va fi adusă în curând în librării de...

Cartea regală de bucate - într-o nouă ediţie
Gastronomie 15 Decembrie 2024, 15:10

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele

Leguminoasele (sau legumele uscate) constituiau in trecut baza alimentatiei omului de rand. Lintea, nautul, fava, soia, bobul...

Cum să gătești corect și sănătos leguminoasele
Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Gastronomie 21 Octombrie 2024, 10:48

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism

Arheologia Culinară, inventată de sălăjeanul Mircea Groza, cel care a reconstituit peste 1.500 de reţete culinare străvechi...

Arheologia Culinară, în premieră la cea de-a treia Conferinţă Regională de Turism
Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Gastronomie 20 Octombrie 2024, 21:30

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”

Municipiul Tulcea găzduieşte, zilele acestea, Congresul regional 'Vinuri şi bucate dobrogene', eveniment organizat de...

Tulcea: Congres regional „Vinuri şi bucate dobrogene”
Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic