Fasole și cârnați pentru turiștii saxoni (reţeta Kerei Caliţa)
După echinocțiu, se știe, valurile se domolesc și oaspeții cu dolari și euroi dau năvală în insule, spre studiul anticelor situri și destrăbălările adiacente. La breakfast-ul de la miezul zilei, desigur, vor fasole cu cârnați. Nu-i mare caznă pentru kiria Heleni, se pregătește cu:
29 August 2018, 17:26
3 cârnați de porc (chiar și la zi de post, Doamne iartă-ne!)
o felie de slănină afumată
300 grame fasole, boabe uscate
o căpățână de usturoi
o ceapă mare
20 grame pulbere de paprika iute (Capiscum annuum)
10 grame frunze de laur (Laurus nobilis)
10 grame sare de mare
De cu seară s-a pus fasolea la înmuiat în apa rece. Dimineață se pune la fiert în apă clocotită. Prima apă se aruncă.
Citeste continuarea pe KERA CALITA