Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1 picior de miel (1,5 până la 2 kg), 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat.
Articol de Simona Lazăr, 27 Aprilie 2024, 13:37
Preparare: Porniți cuptorul la 180°C. Decojiți cartofii și folosiți o mandolină sau un robot de bucătărie pentru a-i tăia în felii de aproximativ 5 mm grosime. Întindeți-le pe un prosop de bucătărie curat.
Decojiți și tocați 2 căței de usturoi, mărunțiți cimbrul și rozmarinul și puneți-i peste cartofi. Se amestecă cu mâinile.
Întindeți cartofii într-un vas mare. Se toarnă deasupra bulionul și se dau la cuptor timp de 1 oră.
Decojiți ceilalți 4 căței de usturoi, tăiați-i în sferturi și înfigeți cățeii de usturoi în piciorul de miel. Ungeți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper. Apoi înfășurați-l în folie alimentară.
După ce cartofii au fiert timp de o oră, creșteți temperatura cuptorului la 221°C.
Îndepărtați folia alimentară de pe piciorul de miel. Așezați-l deasupra cartofilor. Gătiți timp de 15 minute pe kilogram pentru un picior de miel roz și 10 minute dacă îl doriți în sânge.
Întoarceți-l la jumătatea gătirii.
Când piciorul este fiert, acoperiți-l cu folie de aluminiu, opriți cuptorul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
Se servește piciorul boulangère în farfuria sa. Sau tăiați-l în felii și aranjați-l pe un platou sau pe farfurii calde.