Ascultă Radio Antena Satelor Live

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști

Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, 6 căței de usturoi, 4 crenguțe de cimbru, 2 frunze de dafin, 25 cl de bulion de vită, 1 picior de miel (1,5 până la 2 kg), 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat.

Picior de miel à la boulangère, pentru masa de Paști
Foto: Pixabay.com

Articol de Simona Lazăr, 27 Aprilie 2024, 13:37

Preparare: Porniți cuptorul la 180°C. Decojiți cartofii și folosiți o mandolină sau un robot de bucătărie pentru a-i tăia în felii de aproximativ 5 mm grosime. Întindeți-le pe un prosop de bucătărie curat.
Decojiți și tocați 2 căței de usturoi, mărunțiți cimbrul și rozmarinul și puneți-i peste cartofi. Se amestecă cu mâinile.
Întindeți cartofii într-un vas mare. Se toarnă deasupra bulionul și se dau la cuptor timp de 1 oră.
Decojiți ceilalți 4 căței de usturoi, tăiați-i în sferturi și înfigeți cățeii de usturoi în piciorul de miel. Ungeți cu ulei de măsline și asezonați cu sare și piper. Apoi înfășurați-l în folie alimentară.
După ce cartofii au fiert timp de o oră, creșteți temperatura cuptorului la 221°C.
Îndepărtați folia alimentară de pe piciorul de miel. Așezați-l deasupra cartofilor. Gătiți timp de 15 minute pe kilogram pentru un picior de miel roz și 10 minute dacă îl doriți în sânge.
Întoarceți-l la jumătatea gătirii.
Când piciorul este fiert, acoperiți-l cu folie de aluminiu, opriți cuptorul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
Se servește piciorul boulangère în farfuria sa. Sau tăiați-l în felii și aranjați-l pe un platou sau pe farfurii calde.

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gastronomie 11 Octombrie 2024, 14:55

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune

Judeţul Harghita s-a înscris, de câteva luni, în cursa pentru a deveni Regiune Gastronomică Europeană în anul 2027, membrii...

Judeţul Harghita, în cursa pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2027; juriul - încântat de vizita în regiune
Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Gastronomie 16 Septembrie 2024, 11:16

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic

Cele mai bune sarmale şi piftii vor fi analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic dedicat acestor...

Gorj: Cele mai bune sarmale şi piftii - analizate, măsurate şi degustate în cadrul unui festival gastronomic
Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Gastronomie 04 Septembrie 2024, 13:18

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea

În acest weekend, județul Tulcea devine centrul de atracție al gastronomiei tradiționale românești, găzduind a doua ediție a...

Descoperă tradiția și cultura la conferința națională a punctelor gastronomice locale din Tulcea
Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
Gastronomie 29 August 2024, 17:59

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş

Cea de-a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale, va avea loc între 6 şi 8 septembrie la Ibăneşti,...

Unicul Festival European Bio revine în septembrie la Ibăneşti, Mureş
BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Gastronomie 27 August 2024, 10:27

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, termenii „bio,” „organic,” și „ECO” devin din ce în...

BIO, ORGANIC, și ECO: ce înseamnă cu adevărat produsele ecologice?
Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Gastronomie 26 August 2024, 14:00

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie

Primăria comunei Sviniţa din judeţul Mehedinţi organizează în zilele de 30 şi 31 august, dar şi pe 1 septembrie, adică la...

Festivalul smochinelor de la Sviniţa la o nouă ediţie
Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Gastronomie 24 August 2024, 13:09

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor

'Expo-Flora Maramureş', unul dintre cele mai vechi evenimente din municipiul Baia Mare, cu o tradiţie de peste trei decenii,...

Maramureş: Una dintre cele mai apreciate expoziţii de flori revine în cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor
Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată
Gastronomie 12 Iulie 2024, 12:54

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau...

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată