Pui Marengo (rețeta Kerei Calița)
Se pescuiește din papornița vivandierei: un pui (merge și jumătate, dacă este acesta mai împiciorogat), 250 grame ciuperci, o ceapă, 100 mililitri ulei de măsline extravergin, 200 grame unt, 100 grame făină, 2 ouă, 50 mililitri bulion de tomate, 100 grame carne de vițel,2 bucăți creste de cocoș, 200 ml. bulion de carne.
17 Iulie 2018, 13:39
Se mai adaugă:
10 grame sare de mare
20 grame piper măcinat (Piper nigrum)
20 grame cimbru (Satureja hortensis)
10 grame schinduful –zise și cuișoare grecești (Trigonella foenum graecum)
o lămâie
ceva pătrunjel
Puiul se curăță pe dinăuntru și pe dinafară și se varsă repede în bulion de tomate clocotit, pentru întărirea mușchilor.
Apoi, se scoate pasărea și se decupează în cinci bucăți, după prestabilita știință a bucătarului.
Citeste continuarea pe KERA CALITA