Puncte gastronomice pentru turişti la Margina
Comuna timişeană Margina va avea două Puncte gastronomice pentru turişti. Iniţiativa constituie o nouă oportunitate de promovare a localităţii, cunoscută deja pentru brandul "Mic dejun la Margina", lansat în 2017.
02 Aprilie 2024, 21:09
Cele două Puncte gastronomice sunt locaţii de alimentaţie turistică de tip familial în care se prepară şi se serveşte masa, cu resurse şi preparate locale.
"Am obţinut autorizaţiile pentru Punctele gastromnce locale. Ni le doream de foarte mult timp. Două familii care au avut curaj să încerce ceva nou şi care ne-au fost alături de la începutul proiectului 'Mic dejun la Marginea'. La fel şi noi, pe parcurs am prins tot mai mult curaj, nu am renunţat şi am încercat de fiecare dată să aducem ceva nou grupurilor care ne-au vizitat. Ei vor fi deschişi pe tot parcursul anului, doar că îşi vor duce traiul de zi cu zi şi vor merge la muncă. Vor sta acasă doar în momentul când vor avea cereri şi dacă sunt cereri va fi zilnic, clar", spune Damaris Sivu, ghid la Infocentrul Turistic.
Punctele gastronomice se află în două sate aparţinătoare comunei, Margina şi Coşteiu de Sus. În România sunt deschise peste 260 de astfel de locaţii. Doar patru sunt în judeţul Timiş.
RADOR