Sufleu de dovlecei
Ingrediente: 4 dovlecei medii, 30 g parmezan ras, 1/4 linguriță de nucșoară rasă, 1 lingură de ulei, 1 albuș de ou, sare, piper proaspăt măcinat.
Articol de Simona Lazăr, 11 Aprilie 2024, 12:34
Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 180°C (marcaj de gaz 6). Spălați dovleceii și puneți-i în apă clocotită cu sare timp de 10 minute. Se scurg. Se lasă să se răcească. Se taie capetele. Se despică fiecare dovlecel în două pe lungime. Cu o lingură mică, îndepărtați jumătate din pulpă, astfel încât fiecare jumătate de dovlecel să formeze o tavă. Puneți treptat această pulpă în bolul blenderului. Adăugați parmezanul, nucșoara, sarea și piperul și amestecați până când amestecul devine un piure omogen. Bateți albușul de ou până când devine tare. Se încorporează cu grijă în piure. Se ajustează condimentele. Umpleți jumătățile de dovlecel cu mousse. Aranjați-le una lângă alta într-o farfurie gratinată unsă cu ulei. Coaceți timp de 40 de minute (dacă este necesar, adăugați câteva linguri de apă pe fundul vasului).
Crusta dovleceilor pufoși trebuie să fie aurie. Se servesc imediat.