CLICKPENTRUFEMEI.RO - De ce apa refiartă dăunează sănătăţii. Află ce afecţiuni poate declanşa!
Poate ţi se-ntâmplă şi ţie să pui un ibric cu apă la fiert, să foloseşti o parte din apă pentru ceai, iar peste 5-10 minute să-ţi aduci aminte că ai vrea şi puţină cafea, moment în care pui din nou ibricul pe foc. Cât de periculoasă este apa refiartă pentru sănătate?
30 Iunie 2015, 08:43
Vaporii care se degaja în timp ce apa fierbe sunt formaţi din compuşi volatili care se transformă în substanţe gazoase. Când apa se răceşte, substanţele volatile şi mineralele care se degajă ajung înapoi în apă.
Când apa este reîncălzită, se formează compuşi periculoşi precum arsenic, nitraţi şi fluor, care pot pune în pericol sănătatea.
Află ce efecte nocive au aceşti compuşi asupra sănătăţii AICI.