CLICKPOFTABUNA.RO Lasagna cu carne tocată şi sos bechamel. Reţetă tradiţională
Lasagna, unul dintre cele mai conoscute preparate culinare din Italia are o lunga și extrem de interesanta poveste. Există o teorie conform căreia originea acestui preparat culinar se află undeva în Grecia Antică. Acolo se foloseau foi de aluat (laganon), tăiate în fâșii pentru prepararea unui fel de mâncare asemănător. În Grecia există și astăzi un tip de pâine numită „Lagana”. Iată reţeta tradiţională a lasagnei cu carne tocată şi sos bechamel.
28 Mai 2015, 11:05
Lasagna cu carne tocată şi sos bechamel. Reţetă tradiţională – Ingrediente
300 g foi de lasagna
150 g parmezan
Pentru amestecul de carne
1 ceapă
1 morcov mic
1/4 ţelină mică
100 g bacon sau kaizer
400 g roşii descojite din conservă
3 linguri unt
600 g carne tocată amestec
250 g vin roşu
sare
piper
8-10 frunze de busuioc
supă de vită
Pentru sosul bechamel
50 g unt
50 g făină
00 ml lapte
5 sare
1 vârf de cuţit nucşoară
Află modul de preparare în paşi pe clickpoftabuna.ro