Picior de miel cu usturoi, pentru masa de Paști
Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.
Articol de Simona Lazăr, 30 Aprilie 2024, 12:47
Preparare: Preîncălziți cuptorul la 240°C (marcaj de gaz 7/8). Subțiați rozmarinul pe o farfurie.
Cu ajutorul unui cuțit mic, îndepărtați grăsimea de pe piciorul de miel. Aruncați grăsimea. Se freacă piciorul de miel cu frunzele de rozmarin. Presați bine pentru a fixa cât mai multe frunze. Se condimentează cu piper. Se înfășoară în folie alimentară și se lasă să se odihnească.
Se îndepărtează toți cățeii de usturoi. Nu-i curățați de coajă. Clătiți-i sub robinet.
Îndepărtați folia alimentară și așezați piciorul într-o farfurie cu rozmarinul rămas. Se introduce în cuptor.
După 15 minute, reduceți cuptorul la 220°C (marcaj de gaz 6/7). Se adaugă cățeii de usturoi.
Cinci minute mai târziu, turnați un pahar de apă în vas.
Zece minute mai târziu, ungeți piciorul și întoarceți-l. Se lasă să se gătească încă 30 de minute, ungându-se de mai multe ori.
Scoateți vasul din cuptor, asezonați piciorul de miel cu sare și apă, acoperiți-l cu folie de aluminiu și lăsați-l să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a-l servi.