CLICKSANATATE. Cum ne hrănim când afară este ger
Pentru că iarna nevoile organismului se modifică trebuie făcute câteva schimbări și în alimentație, mai ales când afară este ger.
07 Ianuarie 2015, 11:45
Iarna ni se schimbă preferințele în materie de hrană. „Alimentația în sezonul rece trebuie să corespundă cererilor specifice ale organismului în această perioadă, între care și adaptarea la frig, solicitarea crescută a sistemului imunitar și modificările hormonale dictate de scurtarea zilei", explică dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriționist-diabetolog.
Acum avem mai multă nevoie de alimente calde (supe, ceaiuri), pentru a ne încălzi și parcă ni se face foame mai des. Iată de ce ne putem îngrășa mai repede acum, mai ales dacă nu obișnuim să facem mișcare.
Citricele
Iarna este bine să includem cât mai des în dietă portocale, mandarine, lămâi și kiwi. Acestea sunt sursă importantă de vitamina C, un „întăritor" pentru sistemul imunitar și, de asemenea, ne ajută să combatem oboseala.