CLICKSANATATE. Este margarina un aliment sănătos sau nu?
Margarina este un aliment controversat. Ȋncă de la început, s-a constatat că sănătatea ne este pusă în pericol din cauza conținutului ridicat de grăsimi pe care aceasta îl conţine. Care este adevărul despre margarină, aflați aici.
20 Ianuarie 2015, 09:36
Margarina a fost inventată în 1869 de către chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grăsimi animale, în special cea de vită, cu uleiuri vegetale. Inițial a fost fabricată doar în Olanda și Statele Unite, însă datorită prețului mic, ea a început să fie consumată la scară mondială. De atunci, compoziția margarinei s-a mai modificat, grăsimea animală fiind înlocuită cu grăsimi vegetale.
Cum se obține
La început, margarina se obținea prin hidrogenarea uleiurilor vegetale lichide. Prin acest proces grăsimile căpătau o consistență semisolidă, însă totodată acizii grași nesaturați, benefici pentru sănătate, își schimbau compoziția și deveneau saturați, intrând astfel în categoria grăsimilor contraindicate.