CLICKSANATATE.RO - Crudități pe care poţi să le consumi în timpul postului
În sezonul rece simțim nevoia să consumăm mai multe alimente bogate în grăsimi, motiv pentru care organismul nostru acumulează numeroase toxine. Acum, odată cu Postul Paștelui, este momentul să începem un proces de detoxifiere bazat mai mult pe crudități. Aflați aici cum.
06 Martie 2015, 09:56
Un ficat obosit îţi poate crea mari probleme de sănătate. El este principalul organ de metabolizare a alimentelor, cel care eliberează deşeurile din corp. Fitoterapeutul Cristina Bălănescu ne recomandă o reţetă de detoxifiere a ficatului, care poate fi ţinută o zi pe săptămână, timp de o lună.
În această zi, se consumă:
- dimineaţa - un suc din ridiche neagră (150 g), un morcov, păstârnac şi pătrunjel, câte 200 g.
- prânz – supă-cremă de varză albă, care se prepară astfel: la 1 1/2 l de apă se adaugă 500 g de varză albă, un fir de praz, un morcov, un pătrunjel, o ţelină mică, o lingură de ulei; se pasează, se dă la rece şi se serveşte cu leuştean şi cu pătrunjel verde tocate mărunt sau cu piure de spanac cu ciuperci şi usturoi pisat.
- seara - salată de andive cu praz.