CLICKSANATATE.RO - Pofte alimentare care indică anumite probleme de sănătate
Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de ,,mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului.
19 Ianuarie 2016, 11:32
Iată ce semnificație au poftele alimentare, în opinia nutriționiștilor!
Pofta de dulce indică lipsa cromului în organism
Lipsa de crom din organism se poate datora și consumului de alimente procesate - dulciuri, prajituri etc., deoarece acest mineral se pierde în urma procesului de rafinare al alimentelor.
Lipsa de crom poate declanşa multe afecţiuni grave. Care este conexiunea care se stabileşte între nivelul de crom din sânge, diabet, un nivel prea mare de colesterol, hipertensiune şi obezitate? Toate acestea se pot declanşa din cauza lipsei de crom, care declanşează o proastă utilizare a insulinei în metabolism.
Cromul îi permite insulinei să fie folosită eficient în organism, prin reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este benefic pentru acei indivizi care suferă de hipoglicemie, intoleranţă la glucoză şi diabet. La persoanele care suferă de hiperglicemie, cromul influenţează nivelul de insulină prin înlăturarea excesului de zahăr din sânge.
În schimb, la acele persoane cu hipoglicemie, cromul reuşeşte să normalizeze funcţiile insulinei restabilind nivelul optim de glucoză, după ce s-a servit o doză mare de zahăr.
Astfel, nutriționiștii susțin că, cu cât mănânci mai multe dulciuri, cu atât mai mult vei simți nevoia să consumi dulciuri. Întrucât cromul este un mineral care trebuie asimilat din dietă, trebuie să ai o alimentație echilibrată, care să includă fructe, legume, carne, pește, cereale integrale și în special broccoli, fasole verde și struguri. Totodată, micul dejun trebuie să fie format deopotrivă din proteine și carbohidrați.