CLICKSANATATE.RO - Reguli pentru a alege uleiul
Uleiul, ingredientul indispensabil din bucatarie, poate deveni nociv în anumite situaţii. Care sunt criteriile după care trebuie să vă ghidaţi atunci când vă alegeţi uleiul, aflaţi din articolul următor.
26 Ianuarie 2015, 09:21
Nutriţioniştii spun că este foarte important ca atunci când gătim să luăm în considerare ce tip de ulei se potriveşte cu tratamentul termic aplicat.
Dacă prăjim alimentele într-un ulei care nu are rezistenţă la încălzire, riscul să ne îmbolnăvim este mare. Proprietăţile benefice ale unui ulei cu punct de ardere scăzut se distrug prin prăjire şi devin toxice pentru organism.
Spre exemplu, prin ardere, unele componente ale uleiurilor se transformă în compuşi chimici care pot declanşa anumite tipuri de cancer.
De regulă, cele mai indicate uleiuri folosite pentru prăjirea cărnii ori a legumelor sunt cele cu temperatura de încălzire peste 180-200 de grade Celsius.