Ce dietă să încerci pentru a avea rezultate maxime
Mereu ne-am dorit să avem o siluetă de invidiat și să avem un corp tonifiat însă niciodată nu am avut destulă voință pentru a ajunge la cele mai bune rezultate.
20 Iunie 2018, 08:32
Chiar dacă începem să ținem foarte multe diete și de fiecare dată avem impresia că totul va fi perfect, ajungem să clacăm și să intrăm în primul fast-food pentru a devora un burger sau pentru a mânca cea mai mare prăjitură cu ciocolată.
Ar trebui să înțelegem că cele mai bune diete sunt cele ușoare, pe care le putem ține pe termen lung. Asta ne ajută nu doar să slăbim vizibil într-un timp scurt dar și să ne menținem pe termen lung și să facem din asta un stil de viață.
Cea mai cunoscută dietă este dieta Dukan care are și cele mai bune rezultate.
Dacă ții dietă nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la alimentele pe care le iubești ci să le consumi cu moderație, preponderente fiind întotdeauna fructele, legumele și carnea slabă.
Iată o dietă simplă ce te va ajuta să scapi de kilogramele în plus și să te menții în formă pe tot parcursul vieții.
Pentru a avea cele mai bune rezultate ar fi indicat să apelezi la dieta pe bază de salate.
Există mii de rețete de salate cu care te poți juca pe tot parcursul acestei diete. Fie că îți dorești că ai o masă în care să mănânci doar legume sau vrei să ai parte și de carbohidrați, această dietă este cea mai bună.
Ideea de bază este aceea că toate mesele trebuie să includă și legume. Fie că alegi să consumi o salată simplă sau una extrem de sofisticată, vei reuși să slăbești consumând și alimentele pe care le iubești, în diferite combinații.
Iată câteva rețete de salate ce îți vor răsfăța papilele gustative și te vor face să îți dorești să mănânci din ce în ce mai sănătos.
1. Salată de Valeriană, Ridichi, Brânză cu mucegai albastru și Nuci Pecan Zaharisite
Valeriana este o salată fragedă, cu aromă de nuci, care se vinde în pungi gata de utilizare, la raionul de verdețuri din cele mai multe supermarketuri. Pentru a o înlocui folosește un amestec de rucola cu frunze de spanac tânăr. Nucile Pecan zaharisite pot fi pregătite chiar și cu o săptămână în avans deoarece pot fi depozitate în recipiente etanșe și ținute la temperatura camerei.
Gramajul acestei salate va fi pentru 4 porții
Pentru sos avem nevoie de:
Jumătate de ceapă mică, tocată
Două linguri de oțet de vin roșu
O linguriță de muștar de Dijon
Piper proaspăt măcinat
Sare
80 ml de ulei de măsline
60 g de nuci pecan
1 linguriță de zahăr
¼ linguriță de pudră de muștar
Praf de pudră de ardei Cayenne
125 g Valeriană
Opt ridichi feliate foarte subțire
125 g de brânză fărămițată cu mucegai albastru
Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.
Pentru prepararea sosului, amestecă într-un bol ceapa, oțetul și muștarul de Dijon. Adaugă sare și piper după gust. Lasă tot amestecul pentru 30 de minute la temperatura camerei pentru ca aroma să devină mai puțin intensă. După ce au trecut cele 30 de minute, toarnă uleiul de măsline în fir subțire și amestecă încontinuu, până în momentul în care dressingul devine fin și gros.
Ai apoi, clătește într-o strecurătoare nucile pecan și lasă-le să se scurgă bine. Amestecă într-un bol zahărul, pudra de muștar și pudra de ardei Cayenne. Adaugă nucile pecan și amestecă foarte bine. Întinde-le într-o tavă și coace-le la cuptor timp de 10 minute până obțin o culoare de maro închis. Lasă-le deoparte la răcit.
Amestecă frunzele de valeriană și ridichile într-un bol, amestecă cu sosul până totul devine condimentat și apoi adaugă brânza și nucile pecan.
2. Salată de măr verde și țelină
Această salată este una extrem de proaspătă și crocantă. Poate fi servită ca aperitiv, garnitură sau chiar și pentru a curăța papilele gustative între felurile de mâncare principale.
O linguriță de boabe de coriandru
4 mere verzi, acrișoare
Zeamă de la o lămâie
O linguriță de ulei de nuci
Două tulpini de țelină dulce Apio, feliate cât mai subțire
Sare
Piper proaspăt măcinat
Prăjește coriandrul într-o tigaie mică, la foc mediu, pentru aproximativ 3 minute. Pune-l apoi într-un mojar și zdrobește-l bine.
Curăță merele de cotor, fără a le decoji, și taie-le bețișoare. Amestecă într-un bol merele, zeama de la lămâie, uleiul de nuci, țelina, coriandrul, sarea și piperul proaspăt măcinat.
Amestecă toate ingredientele iar salata e gata pentru a fi servită.
Aceste rețete pot fi foarte ușor modificate după propriul gust și pot fi servite în orice parte a zilei.