Ce sunt, de fapt, petele roșii din gălbenușul de ou
Le întâlnești adeseori atunci când spargi un ou și nu știi ce să faci, să îl mănânci sau nu? Iată ce reprezintă, de fapt, petele roşii din gălbenuşurile de ou. Tu știai?
04 Septembrie 2018, 17:51
Vestea bună e că nu ai niciun motiv de îngrijorare. Micile pete roşiatice apar în timpul fomării oului din cauza unei rupturi la nivelul vaselor de sânge. Cu alte cuvinte, e un lucru normal.
Motivul apariţiei ar putea alimentaţia găinii sau vârsta ei, însă acestea nu cauzează nicio afecțiune persoanei care consumă alimentul. Medicii susțin că ouăle care conțin aceste mici pete pot fi consumate fără probleme. Însă dacă te deranjează, poți îndepărta punctul cu vârful unui cuțit.
Cum îți dai seama dacă oul este vechi sau stricat
Un test simplu pentru verificarea prospeţimii oului este scufundarea acestuia într-un vas cu apă rece. Un ou proaspăt va sta la fundul vasului, iar cel învechit se va ridica parţial sau chiar poate să plutească.
Citeste continuarea pe CLICKPENTRUFEMEI
Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli