Cum să lupți împotriva durerilor și inflamațiilor pe cale naturală
Durerea ne poate prelua gândurile și ne poate afecta serios calitatea vieții. Pe cât de pozitivi încercăm să fim, este aproape imposibil să fim fericiți, mai strălucitori, cei mai buni, atunci când avem de-a face cu dureri.
06 Iunie 2018, 09:46
De exemplu, persoanele cu dureri cronice au de trei ori mai multe șanse de a dezvolta simptome psihiatrice, cum ar fi depresia și anxietatea.
Din fericire, avem opțiuni. În timp ce analgezicele pot fi cu adevărat utile și, în unele cazuri, pot fi cea mai bună opțiune, ele pot provoca tulburări gastrointestinale și, cu siguranță, nu reprezintă cea mai bună strategie pe termen lung.
De asemenea, inflamația face parte din răspunsul imun al organismului. Fără ea, nu ne putem vindeca.
Dar, când este în afara controlului - ca în artrita reumatoidă - poate deteriora organismul. În plus, se crede că joacă un rol în obezitate, boli de inimă și cancer.
Alimentele bogate în zahăr și grăsimi saturate pot stimula inflamația. Acestea provoacă supra-activitate în sistemul imunitar, care poate duce la dureri articulare, oboseală si deteriorarea vaselor de sânge. Alte alimente pot reduce inflamația.
Există multe remedii naturale puternice și eficiente pentru inflamație și durere care pot ajuta la evitarea medicației în mod holistic și vindeca cauza.
Persoanele cu durere cronică au de trei ori mai multe șanse de a dezvolta simptome psihiatrice, cum ar fi depresia și anxietatea, și nu e de mirare. Când avem o durere, este mai greu să ne bucurăm.
Din fericire, avem opțiuni. În timp ce analgezicele pot fi cu adevărat utile și, în unele cazuri, pot fi cea mai bună opțiune, ele pot provoca tulburări gastrointestinale și cu siguranță nu reprezintă cea mai bună strategie pe termen lung pentru a face față durerii cronice. (PM)
Dacă te confrunți cu dureri sau inflamații, le poți combate pe cale naturală fără să ai de-a face cu efectele adverse cauzate de anti-inflamatoarele tradiționale, scrie Expand Your Consciousness. Șase suplimente testate științific au arătat că pot reduce semnificativ inflamațiile.
Din moment ce inflamațiile pot fi cauzate și de o alimentație nesănătoasă și de un stil de viață problematic, este important să ținem minte că alimentele anti-inflamatoare, exercițiile fizice și somnul pot ajuta la tratarea acestora.
Acidul alfa-lipoic
Acidul alfa-lupoic este un acid gras creat de organism, care joacă un rol cheie în menținerea sănătății metabolismului și în menținerea energiei. De asemenea, acționează asemeni unui antioxidant, protejând celulele și ajutând la restabililea nivelului de vitamina C și E.
Mai multe studii au arătat că acidul alfa-lupoic ajută în tratarea inflamațiilor. Doza recomandată este de 300-600 mg pe zi. Acesta nu este recomandat femeilor însărcinate.
Curcumina
Curcumina este o componentă a condimentelor turmenice. Aceasta poate reduce inflamațiile cauzate de diabet, boli de inimă, boala intestinului inflamator și cancer.
Doza recomandată este de 100-500 mg pe zi. De asemenea, curcumina nu este recomandată femeilor însărcinate.