Îmi este teamă să mă căsătoresc. Ce să fac?
Teama de căsătorieeste un fenomen foarte răspândit mai ales în rândul femeilor foarte tinere, daracesta poate apărea și la bărbați sau la femei ceva mai experimentate într-ale amorului.
03 Septembrie 2018, 09:34
Teama de căsătorie este, de fapt, o teamă deschimbare: căsătoria este etapa următoare a unei relații de iubire și este o etapă de evoluție, căci un astfel de angajament are multiple consecințe care se vor reflecta în relația de cuplu.
Dacă vă este teamă de o potențială căsătorie nu trebuie să aveți îndoieli în ceea ce privește sentimentele față de partenerul vostru. Această teamă ia nașterela nivel psihologic, din considerente exclusiv personale potrivit mireasa-perfecta.ro.
Este posibil să manifestați o oarecare atitudine egoistă pentru că vă gândiți la propria persoană și la schimbările pe care va trebui să le faceți.
Cum se manifestă teama de căsătorie?
De cele mai multe ori o femeie resimte această senzație de teamă încă din momentul în care este cerută în căsătorie. Dacă momentul mult așteptat se transformă într-o situație stânjenitoare pe care nu știți să o gestionați înseamnă că teama de căsătorie se instalează.
Este foarte important să învățați să controlați tot ceea ce vi se întâmplă. Există câteva așa-zise „simptome” care denotă că vă confruntați cu teama de căsătorie și pe care le puteți sesiza cu ușurință.
· Divergențe cu partenerul de viață – este un semn clar că vă este teamă de momentul căsătoriei, iar această teamă se va răsfrânge asupra relației de cuplu. Dacă vă certați des, din motive lipsite de importanță, dacă simțiți că nu mai sunteți pe aceeași lungime de undă înseamnă că vă temeți de căsătorie.
· Simțiți nevoia de mai multă intimitate – dacă obișnuiați să petreceți foarte mult timp îndoi, iar după cererea în căsătorie acest lucru nu vă mai place la fel de mult este posibil să vă temeți de viitoarea căsătorie. Această teamă se manifestă prin nevoia de mai multă intimitate, printr-o atitudine solitară. Aveți grijă să nu afectați, în acest mod, relația cu partenerul de cuplu.
· Stres și irascibilitate – dacă după momentul cererii în căsătorie se instalează stări de agitație, de stres,de sensibilitate nervoasă, cel mai probabil vă confruntați cu teama de căsătorie. Organizarea marelui eveniment vă solicită resursele de energie și vă poate crea disconfort în acest sens. De aici și senzația de teamă.
Cum scăpăm de teama de căsătorie?
Din momentul în care ați conștientizat că vă este teamă de căsătorie trebuie să recurgeți la câteva metode pentru a combate acest sentiment. De cele mai multe ori acestease rezumă la comunicare. Nu este cazul să vă îngrijorați sau să vă panicați. Treptat, acest sentiment va dispărea, dacă urmați câțiva pași simpli.
· Discutați cu partenerul – când vă decideți să îi spuneți partenerului de viață că vă este teamă de o viitoare căsătorie trebuie să o faceți într-un mod delicat, dar sincer pentru a evita ca acesta să înțeleagă greșit. Niciunul dintre voi nu trebuie să se îndoiască de sentimentele celuilalt. Este foarte important să cereți ajutorul partenereului pentru a nu depăși această teamă de căsătorie pe cont propriu.
· Cereți sfatul femeilor care au trecut prin același lucru – nu sunteți nici prima, nici ultima femeie care se confruntă cu teama de căsătorie. Cereți sfatul celor ce audepășit o astfel desituație. Veți căpăta mai multă încredere în voi și veți trece cu bine peste această pasă.
· Mergeți la psiholog – în momentul în care simțiți că teama de căsătorie vă copleșește este bine să apelați la un specialist. Ideal este să mergeți împreună cu partenerul vostru la câteva ședințe de planning familial. În urma acestora veți afla cât de compatibili sunteți pentru o căsătorie, dar și cauzele senzației de teamă. Odată știute cauzele, combaterea va fi doar o chestiune de timp.
Sursa: yve.ro