Lactatele nedegresate nu sunt rele pentru sănătate
Brânza este bogată în grăsimi saturate, care sunt considerate periculoase pentru inimă, iar majoritatea nutriționiștilor spun că ar trebui să limităm cantitatea de astfel de grăsimi, potrivit Science Alert.
03 Septembrie 2018, 10:45
Cu toate acestea, experții nutriționiști de peste tot din lume au descoperit că lactatele nu sunt atât de rele pentru inimă. Anumite tipuri de produse lactate grase, inclusiv brânza, ar putea chiar ajuta la scăderea colesterolului, deși sunt necesare studii mai solide în cadrul unor grupuri mai mari de consumatori de brânză pentru a știi cu siguranță dacă există aceste beneficii pentru sănătate.
În ultimul studiu, cercetătorii au descoperit că persoanele de vârstă mijlocie, supraponderale, care consumă cantități mari de brânză cheddar au redus colesterolul mai mult decât cei care consumă brânză slabă sau unt, sugerând că există ceva special în modul în care lucrează brânza în interiorul corpului.
Studiul a fost finanțat, parțial, de companiile irlandeze de lactate.
Citeste continuarea AICI
Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli