Legătura dintre somn și inteligența copilului
În timpul somnului, creierul uman stochează ceea ce a învățat și acumulat peste zi. Acest fenomen este mai pregnant la copii decât la adulți, relevă un nou studiu.
20 Septembrie 2018, 21:54
Este foarte important pentru copii sa doarma suficient ca sa isi odihneasca corpul si sa creasca armonios, acest lucru se stie deja.
Insa un studiu nou arata legatura directa dintre cantitatea si calitatea somnului la copii si memoria lor, performanta intelectuala si inteligenta acestora.
Creierul copiilor transforma ceea ce au invatat din experientele zilei in cunostinte sedimentate, totul petrecandu-se la nivel subconstient in timpul noptii si somnului, iar acest lucru se realizeaza mult mai eficient decat la adulti, releva studiul condus de dr. Ines Wilhelm de la Universitatea Institutului din Tübingen pentru Psihologie Medicala si Comportare Neurobiologica. Dr Wilhelm si colegii sai elvetieni si germani au publicat rezultatul studiului in publicatia “Natura si Neurostiinta”.
Somnul ce urmeaza unei perioade de invatare are ca efect direct stocarea pe termen lung a materialului invatat, spune dr Wilhelm.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă