Roșiile cu brânză îngrașă: mit sau adevăr?
Vara este sezonul salatelor, al legumelor și fructelor proaspete din abundență. Astfel, una dintre cele mai iubite salate este chiar cea din roșii și brânză, rapid și ușor de preparat și ideală în zilele toride.Însă, cât de indicată este această salată în cazul în care ne dorim să slăbim și urmăm o dietă strictă? Iată răspunsul!
02 Iunie 2015, 11:45
Roșiile NU îngrașă
Roșiile conțin o mare cantitate de licopen, un antioxidant puternic care protejează AND-ul celular şi diminuează riscul de cancer, în special cel de plămâni.
În plus, roşiile conţin vitaminele A, B, C, E şi K, protejează organismul de efectul radicalilor liberi, îmbunătăţesc vederea, reglează tensiunea arterială şi scad nivelul de colesterol, protejează sistemului osos (conţin şi cantităţi semnificative de calciu şi magneziu), întăresc sistemul imunitar şi contribuie la asimilarea mai bună a fierului în organism.