Scapă de kilograme cu dieta ,„marele mic dejun“
Acest regim de slăbit pornește de la ideea că nu contează ce şi cât mănânci, ci când mănânci, mai ales că persoanele supraponderale fac adesea greșeala de a avea mese desincronizate în raport cu nevoile organismului lor: prea puţine calorii dimineaţa, devreme, şi prea multe seara.
13 August 2018, 17:03
Dieta a fost creată de Daniela Jakubowics, medic endocrinolog, cercetător la Universitatea din Tel Aviv şi autor al mai multor studii în domeniul bolilor metabolice şi nutriţiei.
Ea susţine că organismul procesează alimentele în mod diferit, în funcţie de momentul zilei. Metabolismul este influenţat de ritmul circadian al organismului - ritmul biologic intern al corpului, pe o durată de 24 de ore.
Așadar, medicul endocrinolog a creat un plan de alimentaţie prin care slăbești repartizând caloriile astfel: 600-850 de calorii la micul dejun, 350-400 de calorii la masa de prânz, și 150-200 de calorii la cină.
Micul dejun
Ar trebui să abunde în proteine, de exemplu două căni de lapte, iaurt sau lapte de soia, la care se adaugă omletă de albuşuri sau friptură de carne slabă. Proteinele consumate dimineaţa oferă energie, construiesc masă musculară, cresc vigilenţa şi ajută la menţinerea nivelului zahărului în sânge timp de mai multe ore.
De asemenea, este obligatorie o cantitate moderată de carbohidraţi şi grăsimi, precum şi un desert dulce.
Citeste continuarea pe CLICKSANATATE