JURNALUL.RO - 11 produse alimentare PERICULOASE ce favorizează apariţia CANCERULUI
Un studiu al Institutul American al Cancerului stabileşte că cele mai multe cancere pot fi evitate. Cercetătorii spun că 60 % până la 70% din tumori pot fi prevenite prin dietă alimentară în care trebuie evitate anumite alimente.
07 Septembrie 2015, 05:57
Institutul a publicat lista alimentelor care trebuie evitate cât si tipurile de cancere pentru care sunt contraindicate.
1. Zahărul
Cei care suferă de cancer trebuie să evite total să consume zahăr. Celulele canceroase se dezvoltă şi sunt hrănite de zaharuri, sau derivate, precum cereale, paste, carbohidraţi, pâine.
2. Fructele non-organice şi legume
Acestea fructe şi legume non-organice provin din seminte modificate genetic, conţin pesticide şi erbicide, toate acestea fiind periculoase pentru sănătate.
3. Ulei hidrogenat
Uleiul hidrogenat sau margarinele sunt grăsimi care atacă sistemul imunitar, favorizează inflamaţiile şi au legătură directă cu bolile coronariene, accidentele vasculare şi diabetul.
4. Mâncarea procesată, conservele, mezelurile
Nitriţii şi nitraţii sunt în concentraţii foarte mari în carnea procesată. Aceşti compuşi sunt aditivii care maresc riscul îmbolnăvirii stomacului şi dezvoltării diverselor tumori. Mâncărurile procesate sunt pline de zaharuri, uleiuri, coloranţi, făină albă, arome şi alte ingrediente periculoase.
5. Proteinele extrase din soia
Pentru obţinerea acestei proteine, soia este spălată cu acid în rezervoare de aluminiu, aluminiul fiind dăunător pentru sistemul nervos şi rinichi.
6. Mezeluri sărate şi afumate
Nitriţii şi nitraţii sunt aditivi utilizaţi pentru conservare si pentru păstrarea culorii cărnii. Însă o astfel de carne când este gătită, nitriţii şi nitraţii se descompun, de pildă în nitrosamine sau nitrosamide care măresc riscul de dezvoltare a celulelor canceroase.
7. Organisme Modificate Genetic (OMG)
Alimente care provin din OMG trebuie şi ele evitate.