JURNALUL.RO - Ăsta este SECRETUL ca să ai un PĂR BOGAT şi SĂNĂTOS
Alopecia, dermatitele din zona nasului si a buzelor, tulburarile de comportament, lipsa vederii pe timpul noptii, hipogeuzia (reducerea perceptiei gustative) si hiposmia (pierderea partiala a capacitatii de a percepe unul sau mai multe mirosuri), intarzierea maturizarii sexuale, hipogonadismul si hipospermia sunt toate semne posibile ale unui nivel inadecvat de zinc in organism.
26 Iunie 2015, 02:52
Carenta de zinc este intalnita si in cazul unor afectiuni precum alcoolismul, degenerescenta maculara, diabet, tumori maligne si boli ale ficatului si rinichilor. Deficitul de zinc este cel mai des intalnit la persoanele care sufera de sindrom de malabsorbtie, boala Crohn, colite, diaree prelungita etc.
De asemenea, este intalnit la persoanele in varsta si la femeile aflate la premenopauza. Nivelul scazut de zinc poate fi cauzat de stres, sepsis, diaree, sarcina, infarctul de miocard, hipoalbuminemie (marker de malnutritie proteica).
Babatilor infertili carora li s-au administrat suplimente de zinc timp de 4-8 saptamini au produs cu 45% mai mult lichid seminal decat înainte.
Trebuie sa stii ca cercetatorii au aratat ca exista o legatura si intre zinc, ca amplificator al masculinitatii (prin stimularea secretiei de testosteron) si inteligenta.