JURNALUL.RO - Ce se întâmplă dacă mâncați 3 curmale pe zi?
V-ați întrebat ce efecte poate avea consumul de curmale asupra stării de sănătate? Probabil nu. Curmalele nu sunt foarte populare și de aceea puțină lume cunoaște beneficiile acestor fructe micuțe. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, dacă veți mânca în fiecare zi trei curmale veți putea confirma aceste proprietăți:
02 Septembrie 2015, 04:14
Curmalele sunt bogate în nutrienți
Primul lucru pe care îl veți observa este că au o mulțime de beneficii nutriționale. Nu veți mai fi nevoit să luați suplimente pentru că aceste fructe conțin cupru, potasiu, fibre, mangan, vitamina B6 și magneziu.
Curmalele îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv
Curmalele sunt minunate pentru sănătatea intestinală. Dacă vă confruntați cu constipația, balonarea și alte probleme ale tranzitului, aceste fructe pot fi de ajutor. Fibrele pe care le conțin reduc riscul cancerului de colon.
Curmalele, utilizate ca analgezice și antiinflamatoare
Conținând atât de mult magneziu - care este antiinflamator - curmalele ameliorează durerile. Studiile au demonstrat că magneziul conținut reduce inflamația arterială și diminuează riscul de a dezvolta anumite boli de inimă.
Curmale pentru o sarcină ușoară
Un studiu condus la UST a demonstrat beneficiile curmalelor asupra stării de sănătate în timpul sarcinii. La cercetare au participat 69 de femei însărcinate și concluzia a fost că cele care au consumat curmale au avut o naștere mai ușoară. Curmalele sunt de ajutor și în procesul de slăbire de după naștere.
Curmalele reduc tensiunea arterială și riscul de atac cerebral
Magneziul din curmale este un remediu util în cazurile de hipertensiune. Deși multă lume apelează la medicamente, fructele de pe piață sunt mult mai eficiente și nu au efecte secundare.