JURNALUL.RO - Cum să slăbeşti sănătos şi fără stres
Cei care au ţinut diete ştiu cât de greu şi de stresant este acest proces. Mai ales în timpul dietelor ne apucă toate poftele şi am mânca şi ce în mode normal nu am mânca.
03 Iunie 2015, 09:18
Este îngrozitor de frustrant când, după ce mai multe săptămâni de regim, să constaţi că nu ai slăbit suficient. Puţini ştiu că slăbitul prin diete drastice şi de scurtă durată produce un dezechilibru major al metabolismului, care de cele mai multe ori este foarte periculos. Aşa că încearcă o slăbire sănătoasă, ţinând cont de câteva trucuri:
1. Nu uita de micul dejun, masa cea mai importantă a zilei. Trezeşte-te dimineaţa devreme, pentru a-ţi prepara un mic dejun sănătos. 2. Nu renunţa în totalitate la proteine, deoarece elementele nutritive ajută la scăderea unui anumit hormon, responsabil cu mărirea poftei de mâncare. Un studiu recent arată că persoanele al căror regim este bazat pe proteine în proporţie de 25% au reuşit să slăbească mai mult decât cele a căror dietă cuprindea numai 12% proteine.
3. Legumele şi fructele proaspete nu trebuie să-ţi lipsească din frigider, în schimb uită de pâine. Mănâncă fructe în fiecare zi, mai ales atunci când ai poftă de ceva dulce. Fructele reprezintă o sursă importantă de vitamine şi energie, mult mai sănătoase decât o prăjitură sau o ciocolată. De asemenea, mănâncă picant! Ardeiul iute conţine o substanţă denumită capsaicină care are rolul de a accelera digestia, stimulând astfel organismul. Dacă vei mânca picant din când în când, vei vedea că rezultatul va fi cu 10% mai vizibil.
4. Dacă nu poţi să renunţi în totalitate la mâncarea care îngraşă, redu porţia la jumătate. Încearcă să consumi cât mai mult peşte, chiar şi de trei ori pe săptămână. Totodată, renunţă la mezeluri şi alte preparate din carne şi evită brânzeturile grase şi produsele fast-food.
5. Dublează consumul de fibre, deoarece îţi dau senzaţia de saţietate şi favorizează digestia, prevenind astfel asimilarea kilogramelor. La prânz şi la cină consumă 50% legume verzi şi 50% uscate sau 75% legume proaspete şi 25% proteine (carne, peşte, ouă).
Citeșite continuarea pe www.jurnalul.ro