JURNALUL.RO Dieta ideală pentru femeile care au depăşit vârsta de 30 de ani
Odată cu înaintarea către vârsta adultă, organismul îşi schimbă anumiţi parametri hormonali şi astfel apar modificări ale aspectului picioarelor, sânilor sau tenului. O dietă corespunzătoare poate încetini procesul de îmbătrânire.
25 Mai 2015, 12:38
Cercetătorii spun că procesele hormonale intense ce se petrec după vârsta de 30 de ani pot fi încetinite printr-un regim alimentar adecvat categoriei de vârstă, dar şi tipului de constituţie. În acest caz, dieta trebuie să fie uşor subcalorică şi să nu lipsească proteinele animale.
Micul dejun
Poate fi foarte variat ca mod de preparare, dar trebuie respectate următoarele condiţii:
- să fie luat la 20-30 minute după trezirea din somn pentru că astfel se absorb foarte bine elemente precum manganul şi aluminiul
- este obligatoriu să se consume 200-250 g salate din vegetale crude, de preferat verzi (cum ar fi varza, recomandată şi pentru slăbire).
- se recomandă consumul a cel puţin 100 ml lapte, de preferat degresat. Laptele conţine calciu, dar şi unii aminoacizi care păstrează vitalitatea şi frumuseţea tenului.
- la micul dejun se pot servi orice alte tipuri de alimente sărace în grăsimi, colesterol şi zaharuri. Micul dejun trebuie să reprezinte 30-35% din valoarea caloriilor necesare pentru 24 de ore.
Dejunul
Trebuie să fie servit cald şi la ore foarte exacte din zi. Schimbarea orei mesei de prânz poate provoca tulburări ale secreţiei unor estrogeni, respectiv dereglări ale ciclului menstrual, dar şi îngroşarea articulaţiilor sau depunerea de grăsimi în jurul genunchilor şi taliei. Dejunul trebuie să respecte şi alte reguli:
Află continuarea dietei pe www.jurnalul.ro