JURNALUL.RO - Lista alimentelor interzise în timpul sarcinii
Odată cu venirea primăverii, ne petrecem mai mult timp afară, în aer liber. Chiar dacă nu pare periculos, în această perioadă soarele este la fel de nociv pentru piele și, mai ales, pentru ochi.
21 Mai 2015, 05:19
În perioada sarcinii, femeile trec prin schimbări importante, la nivel hormonal. Mai mult de 85% dintre gravide resimt pofte culinare, care se pot modifica, în funcţie de etapa de dezvoltare a sarcinii.
În cel de-al doilea şi cel de-al treilea trimestru de sarcină, preferinţele vor înclina către gusturile mai acrişoare, iar pe măsură ce sarcina evoluează, viitoarele mămici vor prefera alimentele sărate şi în ultimul trimestru vor evita gusturile amare.
Totuşi, medicii spun că este important ca femeile să reziste, pe cât posibil, acestor pofte şi au făcut o listă cu alimentele care pot face rău în timpul sarcinii.
BRÂNZETURILE MOI ŞI LAPTELE NEPASTEURIZAT – Laptele insuficient pasteurizat, carnea gătită necorespunzător sau brânza pot determina apariţia Listeriozei, o afecţiune ce se manifestă în cazuri frecvente la nou-născuţi, femeile însărcinate şi persoanele cu sistem imunitar scăzut. Brânzeturile care trebuie evitate sunt în special cele cu mucegai, Camembert şi Brie.
Citeste continuarea pe www.jurnalul.ro