JURNALUL.RO Slăbeşte rapid şi sănătos cu această dietă. Este perfectă pentru sezonul estival
Specialiştii consideră că această dietă este una dintre cele mai sănătoase, deoarece se bazează numai pe crudităţi, adică alimente crude, nepreparate termic.
01 Iulie 2015, 05:28
Cura bazată pe legume şi fructe crude, bogate în vitamine, enzime şi bioelemente oferă organismului energia zilnică necesară, fiind de un real ajutor persoanelor active, care trebuie să-şi adapteze alimentaţia la stilul de viaţă caracteristic. Pentru că acest regim presupune consumul de alimente bogate în fibre şi apă, cu siguranţă numărul kilogramelor pierdute va fi important.
Din acelaşi motive este şi imposibil să mâncăm în exces, aşa că un aport mic de calorii ne va ajuta să slăbim. Şi pentru că aportul de proteine este aproape nul în programul acestei diete, va trebui să mănânci suficiente nuci şi seminţe, pentru a nu se produce efectul de pierdere a masei musculare.
Aşadar, regimul de slăbire cu crudităţi are la bază meniuri alcătuite din legume şi fructe proaspete, roşii, ardei castraveţi, salată verde, varză, morcovi, ţelină, ceapă, mere, citrice, cireşe, căpşuni, zmeură, fulgi de cereale (grâu, orz, ovăz) şi condimente, seminţe de floarea-soarelui, de dovleac şi de susan, miez de nucă, arahide, alune şi sucuri naturale.
Dieta cu crudităţi şi sucuri
Acest regim are la bază trei etape care trebuie respectate cu stricteţe. Prima etapă este pregătirea şi tranziţia, a doua etapă este perioada propriu-zisă de slăbire, iar a treia este revenirea. Dieta poate fi ţinută de la trei săptămâni până la două luni şi jumătate.
1. Tranziţia şi pregătirea
Această etapă de adaptare durează între 7 şi 10 zile, timp în care anumite alimente sunt excluse din dietă, iar altele vor fi consumate fără nicio restricţie. Alimentele interzise sunt: mâncărurile preparate prin prăjire, carnea, ouăle, alimentele conservate, dulciurile care conţin zahăr, cafeaua şi alcoolul.
Alimente permise: cereale integrale, nuci, susan, pastă de susan, alune şi arahide neprăjite, seminţe de floarea-soarelui neprăjite, ulei de floarea-soarelui presat la rece, măsline, dovleac, salate de crudităţi şi sucuri naturale.