SFATUL PARINTILOR. 4 beneficii surprinzătoare ale mâncatului noaptea
De câte ori n-ai auzit că dacă vrei să pierzi din greutate ar trebui să nu mănânci seara? Sau dacă vrei să te îngrași nu trebuie decât să iei cina târziu în noapte? Indiferent ce ai auzit despre mâncatul noaptea, că e bun sau dimpotrivă, periculos, nu există un răspuns clar. De fapt, consumul anumitor alimente noaptea târziu pot accelera progresul pentru obținerea rezultatelor de fitness pe care le dorești.
08 Februarie 2015, 11:40
Adevărul este că nu se întâmplă nimic magic între 8 și 9 seara. Așa că, de unde au apărut toate aceste reguli? Oamenii sunt, în general, sunt mult mai puțin activi seara, ceea ce înseamnă că ard mai puține calorii. În plus, se pare că noaptea este perioada în care oamenii prezintă un risc mai ridicat de a consuma mai multe calorii decât este nevoie.
Potrivit unor studii, multe persoane mănâncă în timp ce privesc la televizor. Și dacă crezi că tu nu ești afectat pentru că ai obiceiuri alimentare sănătoase, ei bine ar trebuie să reanalizezi problema. Un studiu publicat în 2011 în Appetite a arătat că persoanele care își controlează dieta și caloriile consumate au șanse mai mari de a fi influențate de programele tv care au ca subiect mâncarea și, prin urmare, îi fac să mănânce mai mult.
Mâncatul noaptea nu este rău, în anumite contexte. Facem abstracție de mâncarea de la fast food care este generatoare de probleme. Dacă te surprinzi consumând o gustare în miezul nopții este important să conțină cât mai puține calorii.
Iată 4 strategii surprinzătoare care te ajută să scapi de kilogramele în plus și să-ți îmbunătățească condiția fizică, chiar dacă mânaci noaptea.
1. Cina cu un indice glicemic scăzut te poate ajuta ca a doua zi să ai un nivel scăzut de zahăr în sânge
Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a stabilit că ceea ce mănânci seara poate afecta modul în care răspunde corpul tău la ceea ce consumi la micul dejun. Rezulatele au arătat că persoanele care consumă la cină produse cu un indice glicemic mic, își reglează mai bine nivelului de zahăr din sânge a două zi după mcul dejun. Optimizarea glicemiei nu este importantă doar pentru îmbunătățirea greutății corporale, dar și pentru starea de sănătate în general.
O cină cu un indice glicemic mic poate fi compusă din linte, fasole neagră, cartofi dulci sau o salată, ci piept de pui la grătar sau somon.