SFATUL PARINTILOR. Ce efect are consumul de ciocolată neagră
Deși produsele de ciocolată pot conține cantități semnificative de zahăr și grăsimi cacao poate avea o mulțime de efecte benefice asupra unui număr semnificativ de boli cronice, inclusiv boli de inimă. Oamenii de știință au descoperit că puțină cacao poate îmbunătăți funcțiile arteriale ore bune după ce a fost consumată. Și nici nu este vorba despre o cantitate impresionantă ci doar de o lingură de praf de cacao.
27 Aprilie 2015, 07:35
Există și alte studii care susțin același lucru: după consumul de cacao funcțiile arteriale au cunoscut o îmbunătățire pentru câteva ore.
Într-o cercetare la care au participat mai mulți subiecți s-a observat că un consum de ciocolată neagră poate dilată arterele coronariene.
Cu toate acestea, iubitorii de ciocolată trebuie să limiteze consumul produsului lor preferat întrucât conține grăsimi și zahăr. Mai mult, cele mai multe sortimente de ciocolată au în componența lapte, un element care inhiba capacitatea antioxidanta a sângelui. Chiar dacă ciocolată cu lapte are același flavonoid fitonutrient că și ciocolată neagră, efectul antioxidant din cacao este slăbit când ajunge în sânge.