SFATULPARINTILOR.RO - Alimente cu un crescut aport de proteine
Știi că poți lua necesarul de proteine dintr-o friptură însă poți obține acest nutrient esențial și din alte alimente pe care nu le-ai fi luat în calcul.
26 Martie 2015, 10:12
1. Cele mai bune pentru diete: Nuci, alune, fistic migdale și semințe
Migdalele și fisticul au aproximativ 5-7 g de proteină la 28,4 g produs; nucile de macadamia și alunele au 2-3 g proteină la 28,4 g produs.
Având în compoziția lor proteine, dar și grasimini sănătoase mononesaturate și fibre, nucile, alunele, fisticul și migdalele sunt surprinzător de sățioase. Poate tocmai de aceea, studiile au găsit o legătură între consumul acestor produse și scăderea în greutate. Într-o cercetare, persoanele care au consumat 70 migdale pe zi (coroborat cu reducerea caloriile) au pierdut 18% din greutatea corpului.
O femeie cu o greutate medie de 68 de kg are nevoie de 60-100g de proteine pe zi susține Lauren Schmitt, fondatoarea Healthy Eating & Training. În loc să încerci să mănânci tot necesarul de proteină la o singură masă, mai bine consumi cantități mici pe toată durată unei zile. În acest fel, starea ta emoțională va fi echilibrată la fel și foamea și nivelul zahărului din sânge. Împrăștie nuci, alune, migdale pe alimente precum cerealele, terci de ovăz, salate și fructe.