SFATULPARINTILOR.RO Cum să faci cafeaua perfectă la ibric
Povestea cafelei pentru cei mai mulți dintre noi pleacă de aici, de la coada ibricului, de la o cafea la ibric. Mie unul mi se pare grozav, pentru că în fața ibricului este cel mai la indemană să cunoști esența cafelei, să realizezi că ai în față un produs agricol preparat termic cu apă fierbinte.
27 Septembrie 2016, 08:44
Şi dacă, ori de câte ori te afli în faţa aragazului preparând orice alt produs agricol (fie că sunt legume, fructe, carne sau orice altă materie prima), îţi pui întrebarea de unde vine, cât de bun sau cât de sănătos este, atunci sigur vei remarca că şi boaba de cafea merită exact acelaşi interes.
Interes pentru originea ei, modul de procesare şi modul de preparare, astfel încât produsul final, care se va afla în ceaşca ta, să fie cel mai bun cu putinţă. Mai mult, tot perspectiva de a găti o cafea face evident că proporţia potrivită de cafea şi apă, timpul şi temperatura sunt parametrii care vor influenţa gustul cafelei pe care o vei bea.
Prin urmare hai să începem de la a bea o cafea la ibric mai bună. Pentru asta nu ai nevoie de investiţii, de echipamente, de accesorii, de nimic.
Nimic altceva în afară de o cafea bună şi puţină atenţie la paşii necesari preparării cafelei. Aşa cum spun în fiecare articol, aceasta este doar metoda care îmi place mie cel mai mult, o intersecţie de reguli scrise şi nescrise amestecate cu multe încercări şi degustări.