SFATULPARINTILOR.RO - Ierburi și alimente cu proprietăți antibiotice
Alimentele antibiotice sunt numite și strigente întrucât curață sângele în mod natural. Cuvântul antibiotic înseamnă anti (împotriva) și biotice (de viață) și se referă la o lista de antimicrobieni farmaceutici concepuți pentru a distruge bacteriile dăunătoare din organism.
02 Aprilie 2015, 07:24
Însă pastilele (formele sintetice) adică medicamentele ucid și bacteriile rele, dar și cele bune, în acest fel organismul rămâne fără microfloră care ajută sistemul imunitar.
Include în dieta ta alimente și ierburi cu proprietăți antibiotice care să ajute sistemul imunitar și să protejeze organismul de anumite infecții cu bacterii precum Lymes și Candida albicans. Există o mulțime de alimente și ierburi cunoscute pentru calitățile lor antibiotice și tocmai de aceea ar trebui să fie consumate zilnic pentru ca tu să fii mereu protejat.
Însă acest lucru nu presupune renunțarea completă la antibioticele sintetice mai ales atunci când sunt recomandate de un medic. Iată câteva ierburi și alimente cu proprietăți antibiotice.
1. Ceapă și usturoi
Înrudite, usturioul și ceapa au proprietăți antibacteriene. Au fost folosite pentru că vindecă orice boală sau inflamație atât internă cât și externă. Compusul cheie aflat în cele două alimente este sulful. Această substanță le oferă proprietățile antibiotice. Într-un studiu de laborator pe șoareci s-a demonstrat că usturoiul a protejat animalele împotriva stafilococilor rezistenți la antibiotice și, totodată, a redus inflamațiile din organismul lor.
„Lasa mâncarea să-ți fie medicament, iar medicamentul să-ți fie mancare” - Hipocrate