SFATULPARINTILOR.RO - Prevenirea accidentelor neintenționate din copilărie. Știi să îți ferești copilul de foc, otrăvire, asfixiere, fracturi sau înec?
Accidentele neintenționate sunt principala cauză a decesului la copii și adolescenți. Cauzele principale ale vătămării variază în funcție de vârstă și includ înecarea, otrăvirea, sufocarea, incendiile, arsurile, căderile și accidentele legate de autovehicule, biciclete și pietoni.
20 Iunie 2017, 07:39
Cele mai multe vătămări pot fi prevenite prin modificarea mediului copilului (de exemplu, prin utilizarea protecțiilor de scară) și prin implicarea părinților în practici de siguranță (de exemplu, păstrarea brichetelor într-un spatiu care nu este la îndemâna copiilor).
Metodele eficiente de prevenire a accidentelor includ folosirea capacelor pentru copii împotriva medicamentelor și a otrăvurilor în gospodărie, restricții în funcție de vârstă în autovehicule (de exemplu, scaune auto, scaune de repaus, centuri de siguranță), căști de biciclete, piscine rezidentiale.
Rănile la copil sunt responsabile pentru aproximativ 16.000 de decese în lume și mai mult de 70% din aceste decese sunt rezultatul rănilor neintenționate. (PM)
Prevenirea accidentelor neintenționate din copilărie. Știi să îți ferești copilul de foc, otrăvire, asfixiere, fracturi sau înec?
Cucuie, lovituri, zgarieturi, toate fac parte din etapa copilariei si nu e om care sa nu fi trecut prin aceste patanii. Desi la orice pas poti pati cate ceva, este indicat sa eviti accidentarile serioase.
Iata 9 principii de baza pentru a-ti feri copilul de foc, otravire, asfixiere, fracturi sau inec.
Siguranta somnului
1. Bebelusul trebuie sa doarma pe spate
Din 1992, cand recomandarile medicilor in ceea ce priveste somnul bebelusilor s-au schimbat, rata mortalitatii din cauza Sindromului Mortii Subite s-a micsorat de trei ori. Pediatrii nu le mai recomanda parintilor sa isi culce bebelusii pe burta, ci pe spate.
2. Paturicile
Paturicile usoare, crosetate sau in tehnica quilt nu sunt recomandate pentru bebelusi. Ele pot bloca tractul respirator. Specialistii recomanda o saltea tare, acoperita cu o husa prevazuta cu elastic, care sa stea fixa si sa nu se despreinda.