SFATULPARINTILOR.RO - Sfaturi sănătoase pentru micul dejun
Există numeroase persoane care sar peste micul dejun, dar acest lucru nu face decât să amplifice starea de foame de mai târziu. Potrivit nutriţioniştilor, şi cei care consumă micul dejun pot simţi aceleaşi simptome ca cei care nu servesc deloc micul dejun, dar asta se întâmplă doar în cazul în care acesta a fost consumat greşit. Care sunt cele mai întâlnite greșeli atunci când este vorba despre micul dejun, aflaţi aici.
11 Februarie 2015, 09:03
1. Proteine insuficiente
Multe persoane consumă la micul dejun un bol de cereale și lapte. Pare alegerea potrivită, nu? Bineînțeles, o ceașcă de lapte furnizează 8 grame de proteină, însă ia în calcul faptul că, de multe ori, după ce n-au mai rămas cereale în castron, nu mai bei și laptele care rămâne. Proteina se digeră mai încet decât carbohidrații, așa că dacă nu ai multe proteine, în curând îți va fi din nou foame. Dacă nu vrei să bei laptele care a rămas în bol, adaugă un ou fiert tare în micul dejun pentru o extraproteina. De asemenea, poți lua proteine din pâinea din cereale integrale sau din unt de arahide.
2. Prea puține fibre
Cu cât micul dejuns conține mai mult zahăr, cu atât mai repede se digeră și tu vei fi tot mai înfometat. În schimb, cu cât mai multe fibre conține cu atât mai mult nu-ți va fi foame. Regula de aur: micul dejun ar trebui să conțină întotdeauna 5 grame de fibre și întotdeauna ar trebui să fie mai multe fibre decât zahăr. Pentru extra fibre adaugă semințe de chia sau de in.