SFATULPARINTILOR.RO - Sucuri de legume care te mențin sănătos
Sucurile de fructe și legume ajută la regenerarea organismului prin conținutul lor bogat în aminoacizi, săruri minerale, enzime și vitamine, cu condiția să fie preparate proaspete, crude și fără conservanți.
24 Aprilie 2015, 08:58
Este necesar ca sucurile să fie preparate zilnic, prospețimea fiind o condiție a eficienței. Sucurile nu se păstrează niciodată de la o zi la alta. Fructele sau legumele cu coajă, înainte de a fi stoarse, vor fi bine spălate cu apă rece și tăiate în felii subțiri.
Aparatul cu ajutorul căruia putem prepara sucuri de fructe și legume de calitate este, desigur, storcatorul electric. În lipsa acestuia, mai ales pentru legume, iar dintre fructe în special pentru mere, putem folosi răzătoarea metalică, urmând să obținem sucul prin stoarcere, presare manuală sau cu ajutorul unui aparat. Pentru citrice, în special lămâi sau portocale, se poate utiliza storcătorul de sticlă sau de plastic. Sucurile odată obținute, se vor bea cu o jumătate de oră înainte de masă sau la 3 ore după masă, în așa fel încât să poată furniza organismului substanțele necesare.
Iată cele mai delicioase și sănătoase sucuri de legume și fructe și beneficiile lor.
1. Sucul de ardei gras
Conține o mare cantitate de siliciu, necesar unghiilor, părului și glandelor sebacee. Ajută la curățarea pielii de petele închise la culoare. Este bun în colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient dacă este combinat cu suc de morcov și de spanac, în proporție de 1:2:2. Se bea cu înghițituri mici, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
2. Sucul de cartofi
Conține hidrați de carbon, protide, lipide, săruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hrănitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat în gastrite, ulcere gastrice și duodenale, diabet, litiază biliara, constipație.