Biscuiți din fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz nu se mănâncă doar cu lapte! Ei pot fi ingredientul de bază pentru un preparat mai complex, cum ar fi biscuiții. Vreți rețeta?
Articol de Simona Lazăr, 18 Noiembrie 2023, 21:08
Ingrediente: 125 g unt, 200 g zahăr, 2 ouă, zahăr vanilinat sau esență de vanilie, 250 g făină, 250 g fulgi de ovăz.
Mod de preparare: Amestecați (frământați) untul până se înmoaie, apoi adăugați și amestecați bine, până se încorporează, zahărul și ouăle întregi (timp de 20-30 de minute). Adăugați apoi și încorporați făina, aromele și fulgii de ovăz (pe care i-ați trecut de 2-3 ori prin mașina de tocat, pentru a se mărunți bine). Aluatul astfel obținut, îl întindeți cu sucitorul și tăiați din el forme diferite, pentru biscuiți. Așezați o coală de hârtie de copt în tavă, puneți aluatul tăiat cu formele dorite și dați la cuptor pentru 20-30 de minute (asta depinde și de grosimea pe care vreți să o aibă biscuiții).