Borș de crap, rețetă mănăstirească
Prin mănăstirile nemțene se obișnuiește a se găti această rețetă de borș de crap, care se servește nu doar în zilele de dezlegare la pește, ci și la marile sărbători religioase.
Articol de Simona Lazăr, 29 Iunie 2023, 23:03
INGREDIENTE: un kg crap, un litru de apa, 500 gr bors, doua cepe, o radacina patrunjel, doi ardei grasi, doua-trei rosii sau un pahar de suc de rosii, un pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel, doua linguri orez.
PREPARARE: Se curata pestele, se spala bine si se sareaza. Se curata ceapa si se taie marunt, dupa care se asaza la foc cu apa. Cand incepe sa clocoteasca, se pune zarzavatul curatat, taiat si orezul. Dupa ce zarzavatul si orezul sunt bine fierte, se adauga pestele. Cand ciorba incepe sa clocoteasca, se pune borsul fiert, separat si spumat, si rosiile fara pielite si samburi, taiate felii. Se potriveste de acru si de sare si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Dupa 10-15 minute se incearca daca pestele este fiert. Cand este gata se presara leustean si patrunjel si se mai lasa 5 minute.