Borș rusesc, cu sfeclă roșie și zarzavat
Îndrăgit de cetățeanul de rând al țărilor slave, se zice că, totuși, această rețetă frustă era preferate țarului... Petru cel Mare. O fi ori n-o fi așa? Cert e că este foarte gustoasă!
Articol de Simona Lazăr, 30 Iunie 2023, 22:59
INGREDIENTE: o sfecla rosie mijlocie, o telina, doi morcovi, varza cruda, un dovlecel, doi cartofi, o ceapa, 1 l de bors, 3 rosii coapte, un pahar de smantana, leustean, ulei, sare.
Se curata legumele, se taie cuburi mici si se calesc in ulei impreuna cu ceapa si varza tocate. Cand se inmoaie usor, legumele se trec in 2 litri de apa calda si se fierb, acoperit, o jumatate de ora.
Se sareaza dupa gust si se continua fierberea, se incearca legumele, cu precadere sfecla, care fierbe mai greu, si se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri. Dupa 10 minute se adauga borsul fiert separat, o lingura de ulei, leustean tocat si se ia oala de pe foc. Se drege cu smantana pusa direct in farfurie si se serveste cald.