Crap la cuptor
Pentru dezlegările la pește din acest post al Crăciunului, iată o rețetă care să vă fie de folos!
Articol de Simona Lazăr, 21 Noiembrie 2023, 20:46
Ingrediente: 1,5-2 kg pește (crap), o cană de ulei, 2 linguri de bulion de roșii, sare, piper, usturoi, 2 lămâi, 2 pahare de vin alb.
Mod de preparare: Curățați peștele, spălați-l, presărați cu sare și piper și puneți-l în tava pentru cuptor. Dacă este prea mare, tăiați-l în jumătate sau porționați-l de la început în funcție de câte persoane vor fi la masă. Adăugați în tavă boabe de piper și căței de usturoi, după gust. Turnați deasupra (trecând pe deasupra peștelui) uleiul și bulionul (dizolvat într-o cană cu apă caldă). Dați la cuptor. După un sfert de oră scoateți tava, întoarceți peștele pe partea cealaltă și puneți deasupra felii de lămâie. Dați din nou la cuptor. După încă un sfert de oră, turnați deasupra vinul și apoi lăsați la cuptor până ce peștele este gata și s-a rumenit puțin.