Ćevapčići/ Mici sârbești
Ingrediente: 1 ½ kg carne de porc (tocată), 1 kg carne de vită macră (tocată), ½ kg carne de miel (tocată), 1 albuș de ou, 4 căței de usturoi (tocați), 2 lingurițe de piper negru măcinat, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de piper cayenne, ½ linguriță de boia.
Articol de Simona Lazăr, 22 Octombrie 2023, 07:22
Mod de preparare: Preîncălziți un grătar electric de exterior sau un grătar cu cărbune sau lemn, la foc mediu. Combinați carnea de porc măcinată, carnea de vită, mielul măcinat și albușul de ou într-un castron mare. Adăugați usturoi, piper negru, sare, bicarbonat de sodiu, piper cayenne și boia de ardei. Amestecați bine cu mâinile; apoi formați cârnați (fără maț) de mărimea unei lungimi de palmă. Adăugați condimente și amestecați cu mixul de carne tocată (mielul, porc și vită). Cevapcici au formă de mititei (mici) românești, dar mai lungi. Așezați pe un grătar și gătiți-i, întorcându-i din când în când, până când nu mai sunt roz în mijloc și se colorează spre brun în exterior (timp de aproximativ 30 de minute), la 70 grade C.