Miel în crustă de cimbru, pentru masa de Paști
Ingrediente: 1 picior de miel (din față, partea cu tot cu umăr), 10 căței de usturoi, 1 legătură de cimbru proaspăt, 3 linguri de cimbru uscat, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper.
Articol de Simona Lazăr, 29 Aprilie 2024, 12:54
Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 240°C (gaz 8). Decojiți usturoiul. Tăiați 5 căței de usturoi în trei și presați aceste bucăți, făcând o mică incizie cu vârful unui cuțit, în umărul de miel, distribuindu-le uniform. Se amestecă cimbrul uscat cu puțină floare de sare și piper. Se unge carnea cu ulei de măsline și se întinde cimbrul uscat cu sare și piper pe ambele părți, apăsând cu mâna pentru a se asigura că aderă bine.
Se așază un pat de cimbru proaspăt într-un vas, urmat de bucata de carne. Se stropește cu restul de ulei de măsline, se pune deasupra restul de cimbru proaspăt și de jur împrejur cățeii de usturoi rămași. Se coace timp de 15 minute la 240°C (gaz 8). Acoperiți apoi cu o foaie de hârtie protectoare, reduceți focul la 60°C (marcaj 2) și gătiți timp de 6 ore (sau mai mult), întorcând carnea de miel din când în când.
Această gătire la temperaturi scăzute are ca rezultat o carne deosebit de gustoasă și suculentă. Această rețetă de miel în crustă de cimbru poate părea lungă, dar nu trebuie să o supravegheați în fiecare minut.