Rețeta zilei - Demikát/ Supă de brânză de oaie
Ingrediente: 250 g brânză de oaie, 1 ceapă, 50 g untură, 4 cartofi (de mărime potrivită), 1 linguriță de ardei roșu (măcinat; poate fi și boia dulce sau picantă, după gust), ½ linguriță de chimen, piper negru (măcinat), smântână, arpagic proaspăt.
Articol de Simona Lazăr, 19 Octombrie 2023, 07:19
Mod de preparare: Tăiați ceapa cubulețe, prăjiți-o în untură până devine aurie. Adăugați chimen, ardei roșu măcinat, brânză de oaie și cartofi tăiați cubulețe. Amestecați și turnați totul într-un vas cu 1 litru de apă fierbinte. Lăsați să forfotească până cartofii devin moi. Condimentați cu sare și piper măcinat. Amestecați supa până se omogenizează, încorporați cu grijă smântâna și presărați cu arpagic. Serviți cu gnocchi sau cu pâine tăiată cubulețe și coaptă în untură.